Ring på 28924132

Metamind

Angst

Vi oplever angst, når vi opfatter noget som fare i vores liv. Det kan både være ydre begivenheder og tanker om noget, vi opfatter som en trussel. Angst er en naturlig reaktion. Omkring 10 til 20 % af befolkningen har oplevet angst, der kan være meget ubehagelig og gå ud over livskvaliteten.

Nogle mennesker oplever angst intenst og kortvarigt i form af panikanfald eller fobier, mens andre oplever angsten som vedvarende i form af generaliseret angst.

Angst viser sig både med psykiske og fysiske symptomer, som er individuelle og kan variere i graden, fra meget stærk nervøsitet til panikangst. Normale fysiske symptomer på angst kan være hjertebanken, trykken for brystet, svedige hænder, uvirkelighedsoplevelse af øjeblikket og svimmelhed. Psykiske symptomer kan være tankemylder, dårlig hukommelse og en massiv mental træthed.

Sådan arbejder jeg med angst

I den metakognitive model anses angst for at være et symptom på overtænkning, bekymringer og grublerier. Din måde at tænke på fastholder angsttilstanden. Mange mennesker tror, at de ikke selv kan kontrollere den måde, de tænker på. Men det kan du lære. Ved hjælp af metakognitive redskaber lærer du at reducere din angst ved at styre dine tankeprocesser.

Når du går i terapi hos mig, arbejder vi med helt konkrete øvelser og værktøjer, så du får en ny erfaring med, at du kan lykkes med gøre dig fri af den måde at tænke på, som fordrer angsten.

Du får erfaring for, at du har et valg, så du ikke længere behøver føle dig fastlåst i angsten. Langt de fleste med angst, der gennemgår et forløb, mærker hurtigt en forbedring.

Læs også om:

Metakognitiv terapi

Angst

 

Er du i tvivl, om den metakognitive metode er noget for dig, så bestil tid til en gratis afklarende telefonsamtale af et kvarters varighed 

angst

Hvad siger andre

Klient udtalelser

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort