Ring på 28924132
metakognitiv terapi

Hvad opnår du?

Du vil opnå at blive stærkere mentalt og få kontrol over dine bekymringer og grublerier.

Du vil lære en måde at håndtere dine tanker på, som du vil kunne anvende i dit liv fremover. Meta kognitiv terapi bygger på den antagelse, at redskaberne er livslange, og at de virker, uanset om det er i dit privatliv eller dit arbejdsliv.

Du vil opleve, at du anvender din tid mere hensigtsmæssigt, og at du kan slippe de ting, som ikke står til at ændre og begynder at tage handling på de ting, som du kan ændre.

  • Du får ro i dit hoved
  • Du lærer, at du selv kan kontrollere dine tankeprocesser
  • Du vil opnå psykisk fleksibilitet og styrke
  • Du vil blive handlekraftig
  • Du vil få energi og overskud til livet

Metoden er brugbar for alle, også selv om du blot ønsker at forebygge og er interesseret i at lære, hvordan du bliver mental stærk, på helt samme måde som du ville vælge at træne din krop for at blive fysisk stærk.

Hvad er metakognitiv terapi?

Hvor kognitiv terapi går ud på at ændre tanker, så de er mere nuancerede, fordi man her anser indholdet af tankerne for at være problemet, handler metakognitiv terapi derimod ikke om at ændre indholdet af menneskers tanker, men om at reducere den tid, de bruger på tankerne. Det handler om tankeprocesserne. Altså ikke om, hvad du tænker, men hvordan du tænker.

Når du bekymrer dig, bliver du mere stresset og  angst, mens selvværdet falder til et nulpunkt. Du lærer at være bevidst og nærværende, og at sørge for at tankemylder ikke slider dig op.

Sådan foregår metakognitiv terapi

Vi arbejder blandt andet i terapien med at reducere den tid, du bruger på bekymringer og grublerier. Tankeprocesser ved bekymringer starter ofte med ”Hvad nu hvis –tanker”. Måske tænker du: ”Hvad nu hvis jeg ikke kan klare det?” eller: ”Hvad nu hvis jeg har taget en forkert beslutning?” Og så forsætter du med at tænke i længere tid, end du bryder dig om. Bekymringer er tanker om nutid og fremtid, som du oplever som problematiske, mens grublerier er tanker, du oplever som problematiske om fortiden. Tit starter grublerier med, at du stiller dig selv spørgsmål som begynder med hvorfor: ”Hvorfor sagde jeg ikke fra?” ”Hvorfor har jeg det så dårligt? Hvorfor kan jeg ikke tage en beslutning?”.

Du lærer om sindet og tankeprocesser i metakognitiv terapi, så du får en klar forståelse af, at det er dig, der styrer dine tanker – og ikke tankerne, der styrer dig.

Du får konkrete redskaber

Du kan miste troen på, at du selv kan styre dine tanker, når du igennem længere tid har følt dig fastlåst i bestemte tankeprocesser. Måske begynder du at miste tillid til, at dit sind fungerer. Du kan opleve problemer med din hukommelse, og måske har du svært ved at koncentrere dig, og du oplever søvnforstyrrelser. Du kan også føle dig fuldstændig energiforladt og handlingslammet.

 

Sammen arbejder vi især på at omforme de overordnede psykiske styremekanismer, som kaldes metaantagelser. Vi har nemlig tanker om vores egne tanker. Disse tanker er antagelser, som fastholder os i negativ tænkning og skaber psykisk mistrivsel.

I løbet af terapien får du din egen personlige værktøjskasse med helt konkrete redskaber, som du kan anvende nu og her til at reducere mistrivsel. De metakognitive redskaber kan som sagt bruges livslangt.

act-terapi

Få afklaring på om jeg kan hjælpe dig, ring helt uforpligtende til mig på 2892 4132 . Du kan også sende mig en mail

Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort