Ring på 28924132

Hvad er OCD?

OCD står for ”Obsessive Compulsive Disorder” og er ofte anset som en angstlidelse, som er karakteriseret ved tvangstanker (obsessioner) og tvangshandlinger (kompulsioner). Hvis du har OCD, har du tanker eller laver handlinger, der udefra set ikke giver mening. Du er selv klar over, at det er overdrevent, men du oplever så meget angst, at du ofte føler dig tvunget til at tage tvangstankerne alvorligt. Dine tvangshandlinger kan være meget tidskrævende. 

Du kan have flere forskellige tvangstanker og tvangshandlinger, og de kan vare i årevis. Det er vigtigt at vide, at indholdet af dine tvangstanker og tvangshandlinger ikke fortæller noget om dig som person – de viser kun, at du har OCD.

Mennesker med OCD er helt almindelige mennesker, som har en angstlidelse, også selvom dine tvangshandlinger kan se underlige ud. Ritualer, tvangstanker og tvangshandlinger har de fleste af os oplevet. Hvis det tager overhånd og kommer ud af kontrol, kan du have udviklet OCD. Denne lidelse kan variere i sværhedsgrad lige fra mild grad til, at det er indskrænkende for din livskvalitet. 

 

Metakognitiv terapi som behandling

Jo mere tid du bruger på dine tvangstanker, desto mere vil lidelsen fylde i din hverdag. Tankerne er kendetegnet ved at være overdrevne og uden hold i virkeligheden, og derfor vil det ikke hjælpe dig at forsøge at modargumentere. Du vil derimod ofte blive fanget i en nedadgående spiral, hvor du med dine tanker forværrer tilstanden, så du oplever mere angst. 

Med metakognitiv terapi vil jeg lære dig teknikker, der gør, at du kan give dine tvangstanker mindre opmærksomhed. Når du ikke forholder dig til indholdet af dine tanker, vil du nemmere kunne slippe dem og opleve mindre angst.

Læs om metakognitiv terapi

Læs om ocd

 

Er du i tvivl, om den metakognitive metode er noget for dig, så bestil tid til en gratis afklarende telefonsamtale af et kvarters varighed 

For dig hvor ubehagelige tanker bliver den styrende faktor i dit liv.
Få en enkel og billig hjemmeside lavet af Dit Online Visitkort